Sakki Jutsu

 

 

A feltételezések szerint a Sakki Jutsu alapjai közvetlenül az ezoterikus buddhizmusból, a shintoizmusból, valamint a filozófiai és vallási hátteret felölelő taoizmusból, illetve a hegyi szerzetesekből összeállt shugendoból, és a yamabushi tanításaiból fejlődtek ki.

 

A Sakki Jutsu egy folyamatos testi és lelki tréning, amely által a tudat teljes nyitottságát lehet elérni. Csak ha a szellem minden oldalról teljesen nyitott, akkor lehetséges egy kivűlről érkező hatást a testbe irányítani. Csakis abban az esesetben válik lehetségessé a szellemi átvitel, ha a küldő és a fogadó teljes szellemi összhangban vannak egymással.

 

A Sakki Jutsu a személyiségnek a környezet érzékelésére történő nyitottá válás képességét is jelenti, így az egyén félelmektől és korlátoktól történő megszabadulását is. Meg kell tanulnunk a szellemünket egy pontra irányítani. A tudatos légzés, és a koncentráció előkészíti a testet ezekre az alapokra.

 

Nagyon fontos, hogy minden gondolat tiszta és szabad legyen, és őszinte bizalom szükséges a tudatát kinyitó személy irányába, különben előfordulhat, hogy negatív kisugárzások kerülhetnek közvetítésre, és ez szellemi eltévelyedéshez, vagy a tudat további károsodásához vezethet.

 

A Sakki tesztet Soke Masaaki Hatsumi vezeti, hogy megbizonyosodjon a léleknek az új tudati szintre történő belépéséről, bemutassa a megértést és a felelősséget, valamint, hogy az élet és halál felett átvezessen. A Shidoshi rang 5. dantól kezdődik.

 

Azok közül akik elhatározzák, hogy ezt a tesztet megcsinálják, akinél minden előkészület lezárult, a teste és lelke összhangban van, nyitott és fogadásra kész – azok sikeresen teljesítik.

 

A Sakki teszt végrehajtásakor, mikor is az „információt küldő” az ezt fogadó személy háta mögé áll, és fakarddal lecsap, mindketten csukott szemmel – egy nyitott és őszinte bizalom kell, hogy legyen a két személy között.

 

A közeljövőben Soke Masaaki Hatsumi át fogja adni a Bujinkan Budo vezető instruktorainak a Menkyo Kaident, és ezzel a Sakki teszt végrehajtásának engedélyét.

 

 

Dietzenbach, 2003. szeptembere

 

 

 

Steffen G. Fröhlich

Judan Fu Bujinkan Budo

 

Fordította: sensei Rácz István

Bujinkan Go Rin Dojo

vezetője

vissza az előző oldalra...