A Bujinkan 9 iskolája

 

A Bujinkan Budo Taijutsu kilenc ryu-ra (tradícióra, avagy iskolára) épül. Ezek közül három ninjutsu/ninpo iskola, mely jobban specializálódott az álcázásra, információszerzésre, geometriára, taktikára vagy egyebekre és kevésbé helyeztek hangsúlyt a harci technikákra. A másik hat jobban specializálódott a harci technikákra. Némelyik sok fegyverre, míg mások a pusztakezes harcra orientálódtak. Ma a tréning során jobban fókuszálunk a harci technikákra, mint a ninjutsura, ezért hívja Hatsumi sensei ezt a művészetet Budo Taijutsu-nak.

 

 

 

 

Togakure Ryu Ninpo

Az 1100-as évek végén alapította Daisuke Nishima. A Bujinkanon belül az olyan fegyverei és ninjutsu technikái miatt híres, mint a Shuko, a Shinodake és a Shuriken.

 

Gyokko Ryu Kosshijutsu

Az 1100-as évek közepén alapította Tozawa Hakunsai. A Bujinkanban használt Taijutsu alapjai (Kihon Happo, Sanshin no Kata, and Muto Taihenjutsu) miatt híres.

 

Kukishinden Ryu Taijutsu

Az 1300-as évek közepén alapította Izumo Kaja Yoshiteru. A Bujinkanon belül a különbözõ fegyveres technikái miatt híres.

 

Shinden Fudo Ryu Dakentaijutsu

Az 1100-as évek elején alapította Izumo Kanja Yoshiteru Minamoto.  Ennek az iskolának a technikáit alacsony emberek nagyon effektíven tudják hasznosítani.

 

Gyokushin Ryu Ninpo

Az 1500-as évek közepén alapította Sasaki Goemon Teruyoshi. A nyugati világnak még csak nagyon kevés technikát ismertettek ebből az iskolából, mely valószínűleg információszerzéssel és egyéb kémkedési technikákkal foglalkozott.

 

Koto Ryu Koppojutsu

Az 1500-as évek közepén alapította Sakagami Taro Kunishige. A Bujinkanon belül a Koppojutsu (csonttörő technikák) és a különleges Biken (Kard) harci stílusa miatt híres.

 

Gikan Ryu Koppojutsu

Az 1500-as évek közepén alapította Uryu Hangan Gikanbo. A Bujinkanon belül a mély és nyitott Kamaek és a Koppojutsu miatt híres.

 

Takagi Yoshin Ryu Jutaijutsu

 Az 1600-as évek elején alapította Takagi Oriuemon Shigenobu. A Bujinkanon belül, mint "testõr" iskola ismert. Hires a gyors és hatásos jutaijutsu technikái és a Daishosabaki miatt.

 

Kumogakure Ryu Ninpo

Az 1500-as évek közepén alapította Iga Heinaizaemon no Jo Ienaga. A Bujinkanon belül a Kamayari és az ugró technikái miatt híres.

 

vissza az előző oldalra...