A Bujinkan Go Rin Dojo 2000. augusztusában alakult meg három fiatal, név szerint Rácz István, Murányi László és Kuczik Ferenc összefogásával.

Kezdetben a dojo neve Óbudai Ninja Klub volt, lévén a tréningek Budapest III. kerületében kerültek lebonyolításra. Az idő előrehaladtával azonban felmerült a dojo alapítóiban a gondolat, hogy egy olyan nevet kellene választani, amely jobban kifejezi tulajdonképpeni hovatartozásunkat. Így, Miyamoto Musashi: Go Rin No Sho (Az öt kör/gyűrű könyve) című műve, illetve az öt elem (chi/föld; sui/víz; ka/tűz; fu/szél; ku/világmindenség) után a klub neve Bujinkan Go Rin Dojo, vagyis az Isteni Harcos Csarnokának Öt Elemről elnevezett edzőterme lett.

Még ugyanezen év decemberére lelkes kis csapat jött össze, így a dojo már szép létszámmal működött a kezdeti három főhöz képest. Az ifjú tanoncok olyan jól haladtak a tanulásban, hogy 2001. februárjában a dojoban megrendezhettük az első övvizsgát, shidoshi Szabó Pál 8. danos mester vezetésével. Be kell vallanom, hogy ez hatalmas esemény volt az életemben, hiszen akkor még zöld övesként, magam is tanuló lévén nem kis eredményként könyveltem el, hogy tanítványaim ilyen fejlődést mutattak.

2002. szeptembere szintén fontos időpont volt mind a dojo életében, mind a magaméban, hiszen ekkor tettem sikeres dan-vizsgát shihan Steffen G. Fröhlich előtt, és felköthettem derekamra a fekete övet.

 

 

vissza az előző oldalra...